Wat is een sloopauto?

Home  /   Wat is een sloopauto?
Wat is een sloopauto?

Als je een ongeluk hebt gehad met je voertuig, of wanneer je schade hebt gereden met je auto, kan het zijn dat je auto opnieuw gekeurd moet worden. Soms kun je auto ook niet meer door de keuring heen en moet je de auto laten maken. Vervelend, want er is een grote kans dat de reparatiekosten behoorlijk hoog liggen. Vooral als je de auto laat maken bij een ervaren garage, maar toch kan het anders liggen. Soms liggen de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van je auto. Dit betekent dat het niet meer de moeite waard is om je auto te laten maken. Dit is vaak het geval met tweedehands voertuigen en in dit geval noem je het ook een sloopauto. Je kunt de sloopauto het best verkopen en dit kan soms ingewikkeld zijn. Via het internet kan dit maanden duren, maar via een sloperij is dit een stuk sneller. Wat doet de sloperij precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet de sloperij met de sloopauto?

De sloperij koopt sloopauto’s op met als doel hier winst mee te maken. Daarnaast moeten auto’s een laatste rustplaats krijgen en dat is natuurlijk de sloperij. Bij de sloperij worden sloopauto’s helemaal gesloopt en worden ze verwerkt. De sloperij zorgt ervoor dat de auto van je naam wordt afgehaald. En daarna gaan ze direct aan de slag met de demontage van je sloopauto. Hierbij halen ze de vloeistoffen uit het voertuig, maar ook gevaarlijke stoffen zoals de accu. Ook kijkt de sloperij naar de onderdelen van je sloopauto en testen ze alle onderdelen. Als de onderdelen goed zijn, worden ze opgeslagen in een opslag voor latere verkoop. Heeft de auto geen economische toegevoegde waarde meer voor de sloperij? Dan wordt de auto naar de shredder gebracht en blijft er niets meer van over.

De juiste sloperij vinden

Je moet natuurlijk een goede sloperij vinden en dit kun je het beste doen via het internet. Zoek een sloperij in de omgeving die erkend is bij het ARN en het RDW. Op deze manier kun je de auto ook echt afschrijven van je naam. Soms kan het ook handig zijn om een sloperij te vinden met een speciale ophaalservice. Deze komen je sloopauto thuis ophalen en dit is ook in de meeste gevallen gratis. Soms gaat er wel een klein bedrag van je vergoeding af, die je krijgt van de sloperij.