Wat zijn sloopauto’s?

Home  /   Wat zijn sloopauto’s?
Wat zijn sloopauto’s?

Wat zijn sloopauto’s en wat gebeurd er mee? Een Sloopauto of autowrak zijn auto’s die op gebruikt zijn of Total loss zijn dat houdt in dat het herstellen van de auto van de eigenaar vanwege de hoge herstelkosten niet interessant is. Dan wordt de auto naar de sloop gebracht, en wordt de auto gesloopt. Maar eerst worden de onderdelen die nog verkoopbaar zijn gedemonteerd. Zodra de auto helemaal gedemonteerd is dan wordt de auto gerecycled dat is zo’n 98% van de auto. 

Wanneer is het een sloopauto?

Wanneer wordt een auto Total los verklaard? Een auto wordt Total loss verklaard zodra de reparatiekosten twee derde van de dagwaarde van voor de schade zijn. Dan is een auto economisch gezien Total los verklaard. Oudere auto’s worden over het algemeen sneller Total los verklaard dat komt omdat de dagwaarde heel laag is en de onderdelen voor de auto komen over het algemeen minder voor. De dagwaarde van je auto bereken je door de nieuwwaarde van je auto te verminderen met het bedrag dat je auto minder waard is geworden. Dat kan komen door ouderdom of slijtage. Ben je benieuwd naar de dagwaarde van je auto? Dan kun je terecht bij de ANWB. Dus zodra de reparatiekosten twee derde van de dag waarde zijn dan is je auto economisch Total loss verklaard. De waarde van sloopauto’s (Total los) valt en staat met de oud ijzer prijs, men noemt dat ook wel de schrootprijs. De schrootprijs is gemiddeld gezien zo’n 0,16 cent per kilogram, en een gemiddelde auto in Nederland weegt 1250 kilogram, dus dan krijg je als nog 200 euro. 

Wat moet je precies regelen?

Wat moet je regelen als je auto naar de sloop gaat? Ten eerste moet je contact opnemen met het RDW erkend montagebedrijf vervolgens moet je de sloopauto of sloopauto’s naar het sloopbedrijf brengen, kan dat niet? Dan worden de auto’s opgehaald. De medewerker van het sloop bedrijf meldt uw kenteken af in het kentekenregister en geeft u een vrijwaringsbewijs. Ten slotte moet je de verzekeringsmaatschappij bellen en de verzekering stopzetten. Het kost dus wel een kleine moeite om je auto naar de sloop te krijgen en alles erom heen te regelen, maar er zijn ook zeker genoeg reden om je sloopauto naar een sloopbedrijf te brengen. Wat is nou het verschil tussen een sloopauto en loopauto? Een sloopauto is al Total loss verklaard dus die mag naar de sloop, terwijl een loopauto het economisch gezien waard is om naar de garage te brengen.